• Website in het Nederlands
  • Website in English
  • Website in Deutsch

Strategisch partnership van bloemen export en distributie tussen Nederland en Zwitserland

23-12-2014, Oegstgeest, Basel, Altishofen. Van der Luyt Transport in Oegstgeest, Galliker Transport AG in Altishoven en Gondrand International AG in Basel zijn met ingang van vandaag een strategische samenwerking aangegaan. De overeenkomst richt zich op de verdere ontwikkeling van de belangen in de logistiek van snijbloemen. Samen bieden de 3 partners een geÏntegreerde en betrouwbare oplossing voor het transport, de douane afhandeling en de distributie van snijbloemen voor de Zwitserse bloemen markt, belangrijk voor de verkoop van dit kwetsbare product met een beperkte levensduur.

De drie familiebedrijven zijn al meer dan een halve eeuw aktief in dit segment en kunnen bogen op een ongeëvenaarde deskundigheid in transport, handling en douane-afhandeling van dit delicate product. Snelheid, betrouwbaarheid van transport condities en handling zijn de bepalende factoren om snijbloemen in perfecte conditie op de markt te krijgen.

Verzorging van de bloemen groot- en detailhandel
Door deze samenwerking bundelen de drie partners hun krachten, ervaringen en competenties teneinde de Zwitserse snijbloemen handel te voorzien van een hoogwaardige kwaliteit en service:

  • Het transport naar Zwitserland en douane-export afhandeling vanuit Nederland zal worden verzorgd door Van der Luyt Transport uit Oegstgeest, de betrouwbare specialist in geconditioneerd transport die al sinds 1953 aktief is in het transport tussen Nederland en Zwitserland;
  • Gondrand International AG bezit een eerste klas expertise in de Zwitserse douane afhandeling met betrekking tot de speciale eisen van de snij-bloemen import: kennis van bloemen en planten en hun specifieke douane-tarieven en een uitstekende afhandling zorgen ervoor dat de teams in Basel een efficient douane proces in het systeem brengen.
  • In Zwitserland zorgen de beide weg-transport specialisten Galliker Transport AG and Gondrand International SA voor een betrouwbaar distributie systeem. Dankzij hun lange ervaring en hun uitgebreide klanten netwerk hebben zij een gedegen kennis van de groothandel en detailhandel van bloemen en planten.

De drie partners zijn er van overtuigd dat dit initiatief in de bloemen- en planten-logistiek een basis zal vormen voor de verdere ontwikkeling van de gehele bloemen en planten handel welk hoog-seizoen nu van start gaat met de Kerst, Valentijn en Moederdagen in het verschiet.

Swiss Flowers Network Flyer (562 KB)          Komplete Press Release (562 KB)                                    EN    DE    FR    IT